Член Синоду Московської церкви в Україні пояснив, чому йому не страшна база «Миротворця»

Член Синоду Московської церкви в Україні пояснив, чому йому не страшна база «Миротворця»
Архієпископ Львівський і Галицький, член Священного синоду УПЦ МП Філарет 

Головне - не потрапити до «бази пекла», каже архієпископ Львівський і Галицький Філарет

Архієпископ Львівський і Галицький, член Священного синоду УПЦ МП Філарет, говорить, що дії єпископа не підпадають під дослідження сайту «Миротворця». Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За його словами, люди з «Миротворця» (Центр «Миротворець» — неурядова організація, що займається дослідженням злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку – «Главком»), відповідають і перед Богом, і перед державою, і перед суспільством. «Кожен з нас має робити свою справу, і якщо «Миротворець» проводить дослідження  злочинів проти основ нацбезпеки України, то під цей напрямок досліджень, священики не підпадають, якщо вони відкрито не загрожують державним інтересам», - запевняє архієпископ Філарет.

За його словами, якщо він потрапив до бази сайту («Миротворець» - ред.) через рішення Священного синоду (синод МП закликав Вселенського Патріарха відкликати своїх екзархів з України – ред.), то це рішення суто канонічне і подібне рішення ухвалив би будь-який синод якби, скажімо, Київська митрополія направила своїх екзархів на територію будь-якої помісної церкви.

«Для мене, як для християнина, є важливим не потрапити до «бази пекла» і щоб мене не викреслив Господь з Книги життя», - говорить член синоду Московського патріархату.

Як повідомлялося, Синод Константинопольського Патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській Церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Нагадаємо, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний Архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться Патріархом.

Наразі вже опубліковано текст рішення Синоду Вселенського патріархату щодо української церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: