Чоловік зумів вибратись із могили після розстрілу (фото, відео)

Чоловік зумів вибратись із могили після розстрілу (фото, відео)
фото: Суспільне Чернігів

Троє братів потрапили у полон до росіян після окупації села, пройшли три доби допитів та розстріл

На Чернігівщині окупанти взяли Миколу Куліченка та його братів у полон. Росіяни знайшли форму ЗСУ молодшого брата Євгена, дідові медалі і почали катувати чоловіків.

Хлопцям зав’язали очі, кинули у військову машину та вивезли з села.

Приміщення, де тримали братів Приміщення, де тримали братів

«Я був тут, а брати навпроти разом і ще був ряд: на піддонах лежали поранені солдати», – розповів Микола.

Їх тримали в приміщенні пилорами в селі Вишневе протягом трьох днів, а потім повели на розстріл.

«Хлопок — і потекла в мене кров по тілу. Ось вхід, а ось вихід», — показав чоловік. «Хлопок — і потекла в мене кров по тілу. Ось вхід, а ось вихід», — показав чоловік.

Двом його братам і йому росіяни вирили могилу. Усім трьом зв'язали руки, ноги та очі та вистрелили в голову, потім прикидали землею. Микола вижив і зміг вибратися звідти.

Куля пройшла щоки Миколи наскрізь і не пошкодила життєво важливих органів. Він вижив і зміг вибратися з могили. Оминаючи російський блокпост, пішов до найближчого села. Там його прихистила місцева жителька Валентина Петрівна.

Могила, яку вирили росіяни Могила, яку вирили росіяни

До свого села Микола Куліченко пройшов пішки 40 км. Лікарі обстежили його вже після деокупації та виявили переломи двох ребер.

Оперативно-слідча група виїхала на місце поховання після деокупації населеного пункту. Прокурор підтвердив інформацію, що очі, руки та ноги братів були зв'язані. Попередній огляд тіла показав, що було вогнепальне поранення в голову.

«В діях невстановлених осіб з-поміж військовослужбовців Російської Федерації на даний момент вбачають ознаки злочину, передбаченого частиною 2 статті 438 Кримінального кодексу України, а саме – порушення законів та звичаїв війни в частині жорстокого поводження із заручниками, цивільним населенням, поєднане з умисним вбивством», – розповів Сергій Хамайко.

Встановлювати особи російських військових будуть підрозділи СБУ.

Тим часом весь світ слідкує за історією маленької дівчинки Аліси, яку розлучити з мамою після евакуації з «Азовсталі» в Маріуполі. 11 травня до Запоріжжя, де тимчасово прихистили дитину, приїхав її родич. Наразі Аліса разом з дядьком прямує до безпечного регіону на заході України.

Також відомо, що вночі 12 травня російська авіація завдала ударів по Новгороду-Сіверському.

Триває 78-ма доба повномасштабної війни Росії проти України. Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: