Чубаров попередив про можливі провокації окупантів проти кримських татар

Чубаров попередив про можливі провокації окупантів проти кримських татар
18 травня буде відзначатися День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

До будинку, де проживає дружина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, прийшли дільничні поліцейські

У Бахчисараї 15 травня дільничні поліцейські відвідували будинки кримських татар і опитували їх жителів, звіряючись з наявними у них списками.

Про це у соцмережі Facebook написав голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

За словами Чубарова, зокрема, дільнична 6-го мікрорайону Катерина Яхова відвідала будинок, де проживає дружина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, пані Сафінар Джемілєва.

«У момент приходу дільничної в будинку був лише її дорослий син Сафінар Ельдар, прийомний син Мустафи Джемілєва. Дільнична з'ясувала особисті дані Ельдара, звірила записані нею дані під особистий підпис опитаного. На питання, в чому причина її приходу до них в будинок і сенс процедури опитування, дільнична продемонструвала Ельдару список, в який були включені кілька десятків прізвищ, заявивши при цьому, що всі вони, включаючи Ельдара, підозрюються в причетності до терористичної діяльності», - розповів Чубаров.

Голова Меджлісу кримських татар звернув увагу кримськотатарських активістів, адвокатів, цивільних журналістів у Криму на те, що російські окупанти можуть готувати нові масштабні провокації щодо кримських татар напередодні 18 травня - Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Нагадаємо, напередодні Міський суд Таганрога Ростовській області РФ продовжив запобіжний захід у вигляді арешту чотирьом фігурантам другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір», затриманим у Криму 27 березня.

Як відомо, співробітники ФСБ, МВС Росії та Росгвардії 27 березня провели в Криму масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання «Кримська солідарність». Загалом було затримано 24 активістів.

27 і 28 березня Київський райсуд Сімферополя заарештував усіх затриманих активістів.

Як відомо, слухання у справі «Україна проти Росії» щодо окупації Криму у Європейському суді з прав людини, які зірвалися в лютому, відбудуться 11 вересня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: