Covid-19 був створений у лабораторії в Вухані? Fox News оприлюднив нові подробиці

Covid-19 був створений у лабораторії в Вухані? Fox News оприлюднив нові подробиці
У США розкрили теорію про походження коронавірусу в китайській лабораторії

ЗМІ стверджують, що коронавірус був створений в лабораторії не як біологічна зброя, а заради демонстраціі видатних результатів

Перша в світі людина, яка заразилася коронавірусом, працювала в лабораторії Інституту вірусології в китайському місті Вухань, де було зафіксовано спалах Covid-19.

Про цю версію повідомив телеканал Fox News, з посиланням на «численні джерела, які знайомі з деталями ранніх дій уряду Китаю і бачили відповідні документи».

Американський телеканал розкрив теорію походження вірусу, згідно з якою спочатку SARS-CoV-2 передався від кажана співробітнику лабораторії, який пізніше поширив інфекцію серед населення міста.

При цьому ряд співрозмовників телеканалу стверджують, що коронавірус був створений в лабораторії не як біологічна зброя, а заради демонстраціі видатних результатів в дослідженнях вірусів китайськими вченими.

Також Пекін отримав можливість довести, що його можливості у виявленні вірусів і боротьби з ними перевищують американські.

Джерела також продовжують наполягати на тому, що Китай зробив «найдорожчу операцію в історії, щоб приховати докази». Так, вони вказують на те, що на ринку морепродуктів у Вухані ніколи не продавалися кажани - і інформація про ринок як осередок розповсюдження епідемії нібито повинна була відвести підозру від лабораторії.

Раніше аналогічну версію висунуло британське видання Daily Mail. За їхніми даними, пандемія коронавірусу могла бути викликана витоком з китайської лабораторії. При цьому не виключається основна версія походження від зараження від тварини. Китай спростовував усі чутки про те, що коронавірус розроблявся в лабораторії.

Нагадаємо, науковий співробітник Школи інформації при Каліфорнійському університеті в Берклі Сяо Цян вважає, що потенційно вірус міг бути створений саме в лабораторії у Китаї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: