Депутати зібралися знімати депутатську недоторканність (онлайн-трансляція)

Депутати зібралися знімати депутатську недоторканність (онлайн-трансляція)
Засідання парламенту, 3 вересня

На засіданні парламенту присутній президент Володимир Зеленський

У вівторок, 3 вересня, відкрилася друга сесія Верховної Ради України дев'ятого скликання.

У залі зареєстровано 393 нардепи.

На засіданні парламенту присутній президент Володимир Зеленський.

Як відомо, сьогодні депутати планують розглянути проєкт Закону «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)», №7203.

Нагадаємо, в ніч на 30 серпня Верховна Рада схвалила за основу в першому читанні законопроєкт №7203, який передбачає зняття недоторканності з народних депутатів.

Так, 363 парламентарі підтримали за основу проект постанови №1095 про попереднє схвалення законопроєкту про внесення змін до статті 80 Конституції України (про недоторканність народних депутатів України).

Документ передбачає скасування недоторканності з 2020 року.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що на засіданні у вівторок, 3 вересня, народні депутати підтримають законопроєкт № 7203 «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)».

«Якщо я не помиляюся, було 363 народних депутати, які підтримали цей законопроєкт, і я впевнений, що вони так само, а може і більше, підтримають цю ініціативу», - сказав Разумков.

Співголова фракції «Опозиційна платформа - За життя» Юрій Бойко заявив, що політсила не голосуватиме за закон про внесення змін до Конституції щодо зняття депутатської недоторканності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: