Дипломатичні війни. Москва висилає п'ятьох співробітників польського посольства

Дипломатичні війни. Москва висилає п'ятьох співробітників польського посольства
Працівники посольства мають залишити територію Російської Федерації до кінця дня 15 травня 2021 року
Фото 24tv.ua

У МЗС РФ підкреслили, що реагують таким чином на висилку з Польщі трьох своїх співробітників

Москва висилає на Батьківщину п'ятьох польських дипломатів. Таким чином в МЗС РФ відреагували на висилку Варшавою трьох співробітників російського посольства. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Росії.

«Міністерство оголосило «persona non grata» п'ятьох співробітників Посольства Республіки Польща в Російській Федерації. Їм належить залишити територію Російської Федерації до кінця дня 15 травня 2021 року», – сказано в повідомленні.

У МЗС РФ підкреслили, що реагують таким чином на висилку з Польщі трьох своїх співробітників. І навели перелік дій польської сторони, які, на їхню думку, руйнують двосторонні відносини.

«Стараннями польської влади протягом останніх років контакти з Росією були фактично заморожені, розгорнута ганебна війна з радянськими пам'ятниками, здійснюються спроби торпедування російських енергетичних проєктів, проводиться широкомасштабна антиросійська інформаційна кампанія, фальсифікується історія, нескінченно продовжуються антиросійські санкції Заходу», – йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, Чехія скоротить чисельність персоналу посольства РФ у Празі, у відповідь на висилку 20 своїх дипломатів з Росії. Таким чином, реалізується ультиматум, який висунули Росії. Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Якуб Кулганек

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: