Філарет оптимістично ставиться до вирішення розбіжностей щодо автокефалії

Філарет оптимістично ставиться до вирішення розбіжностей щодо автокефалії

«Ті розбіжності, які є між деякими єпископами, я думаю, що ми їх вирішимо на Соборі», - сказав Філарет

Всі питання, в яких не зійшлись думками єпископи Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) і Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) будуть вирішуватись під час проведення Архієрейського Об’єднавчого собору.

Про це повідомив предстоятель УПЦ КП Філарет під час прес-конференції 26 жовтня.

Зокрема, йдеться про те, що предстоятель УАПЦ Макарій та патріарх Філарет ще не досягли згоди щодо статуту і назви єдиної церкви. Макарій зазначив, що це має бути вирішено до об'єднавчого Собору.

У свою чергу Філарет заявив: «Між Київським патріархатом та Українською автокефальною православною церквою немає непорозумінь. Вони і ми за автокефальну церкву. А ті розбіжності, які є між деякими єпископами, я думаю, що ми їх вирішимо на Соборі».

Він також додав, що з боку єпископів Московського патріархату наразі звучать провокаційні заяви. На думку патріарха, через деякий час вони зникнуть.

«Провокаційні заяви з боку духовенства і єпископів МП є, але їх може і не бути. Сьогодні вони є, а через деякий час їх може не бути», - заявив Філарет.

Як відомо, патріарх Філарет повідомив, що дата скликання Об’єднавчого собору залежить від Вселенського патріарха, він сподівається на проведення такого собору найближчим часом.

Нагадаємо, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Патріарх Філарет повідомив, що буде скликаний архієрейський Собор для об'єднання трьох церков.

Він підтвердив, що після зняття анафеми його сан не зміниться і він залишиться патріархом.

Також опубліковано текст рішення синоду Константинопольського патріархату щодо української церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: