Герасим'юк очолила Нацраду з питань телебачення

Герасим'юк очолила Нацраду з питань телебачення
Головою Нацради стала Ольга Герасим’юк

Попередньо члени Нацради проголосували за припинення повноважень Ольги Герасим’юк як першого заступника голови

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення обрали новий склад керівництва. Головою Нацради обрали Ольгу Герасим’юк.

Про це повідомляє пресслужба Нацради.

Так, першим заступником голови став Валентин Коваль, а заступником голови — Олег Черниш. Відповідальним секретарем Нацради обрали Юрія Зіневича. 

Попередньо члени Нацради проголосували за припинення повноважень Ольги Герасим’юк як першого заступника голови і Олександра Ільяшенка як відповідального секретаря Нацради.

Раніше повідомлялося, що Зеленський призначив до Нацради з телебачення і радіомовлення маркетолога з «1+1»Член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у 2015-2020 рр. Сергій Костинський зазначив, що «Національна рада все більше перетворюється на ручний інструмент Офісу президента».

Нагадаємо, Володимир Зеленський ввів до складу Нацради Юрія Зіневича і Валентина Коваля. Укази про їх призначення були оприлюднені 5 березня.

Крім того, комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує Верховній раді визнати роботу Нацради з питань телебачення і радіомовлення у 2019 році незадовільною.

Додамо, що 27 грудня минулого року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт «Про медіа» №2693. В законі про ЗМІ планують ввести відповідальність за умисне поширення інформації, яка є елементом воєнної агресії Російської Федерації проти України. Більша частина норм так званого закону про дезінформації буде діяти тільки до тих пір, поки не будуть деокупувати українські території.

Нагадаємо з 2014 по 2019 роки головою Нацради був Юрій Артеменко, після його звільнення в травні 2019 року члени Нацради не обирали голову, а обов’язки голови виконувала перша заступниця голови Ольга Герасим’юк. Заступницею голови Нацради з 2015 року була Уляна Фещук, на початку березня 2020 року її звільнив президент Володимир Зеленський. Відповідальним секретарем Нацради з 2014 року був Олександр Ільяшенко, нині він залишається просто членом Нацради.

 Читайте також інтерв1ю Главкома: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: