Глава Білого Дому сплутав посаду китайського чиновника

Глава Білого Дому сплутав посаду китайського чиновника
Лю Хе входить до Державної ради КНР, яку очолює прем’єр-міністр країни Лі Кецян

Дональд Трамп неправильно назвав посаду, яку посідає Лю Хе в уряді КНР

Президент США заявив про те, що Китай протягом останніх місяців значно постраждав. Йдеться про негативні наслідки американських мит на китайські товари. Втім, у заяві Дональда Трампа не обійшлося і без курйозів. 

Дональд Трамп вірить у щирість заяв КНР щодо бажання підписати угоду із торгівельних питань. До таких висновків лідер Білого Дому дійшов після телефонного дзвінка віцепрем’єра Державної ради КНР Лю Хе. Дональд Трамп повідомив, що китайський чиновник висловив сподівання щодо якнайшвидшого досягнення угоди. Про це пише гонконгське видання The South China Morning Post.

Президент США неправильно назвав посаду, яку посідає Лю Хе в уряді КНР. Так глава Білого Дому заявив, що Лю Хе є безпосереднім заступником лідера КНР Сі Цзиньпіна. Однак відповідну посаду віцепрезидента КНР посідає Ван Цішань. А Лю Хе входить до Державної ради КНР, яку очолює прем’єр-міністр країни Лі Кецян.

Вважається, що неправильне розуміння посади Лю Хе призвело до певного пом’якшення в позиції Дональда Трампа по торгівельним протиріччям із КНР. Лідер США знову почав заявляти про необхідність діалогу із Пекіном. Окремо Дональд Трамп пояснив журналістам, чому минулого тижня він назвав Сі Цзиньпіна в Twitter ворогом, а цього тижня великим лідером. Лідер США повідомив, що таким чином він звик вести переговори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: