Главою комісії, яку очолював Кривонос, став заступник міністра оборони

Главою комісії, яку очолював Кривонос, став заступник міністра оборони

Кабінет міністрів призначив Олександра Поліщука.заступником міністра оборони України 23 жовтня 

Зеленський доручив Поліщуку у двотижневий строк подати пропозиції щодо персонального складу комісії

Президент Володимир Зеленський призначив заступника міністра оборони Олександра Поліщука головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю й вніс зміни до положення про цю комісію.

Відповідний указ №896/2019 опублікований на сайті глави держави.

«Призначити Поліщука Олександра Миколайовича — заступника міністра оборони України — головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю», - ідеться в документі.

Президент також доручив Поліщуку у двотижневий строк подати пропозиції щодо персонального складу Міжвідомчої комісії.

Крім того, Зеленський вніс зміни до положення про вказану комісію, згідно з якими її членами є представник комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки; представник ОП, а також за посадою: перший заступник або заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, міністра оборони; голова Державної служби експортного контролю; перший заступник або заступник голови Державної митної служби, голови Державного космічного агентства, голови СБУ, голови Служби зовнішньої розвідки України, начальник ГУР Міністерства оборони, генеральний директор Укроборонпрому.

Указом зазначено, що засідання комісії є правомочним, якщо на ньому присутні більше половини від її складу.

29 листопада президент Володимир Зеленський звільнив заступника секретаря РНБО Сергія Кривоносавід виконання обов'язків голови міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави та вивів його зі складу міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Кривонос був призначений головою цієї комісії у квітні 2019 року.

Олександр Поліщук - військовий дипломат, експерт з питань оборонного будівництва і безпеки. Після завершення військової служби в 2010 році працював на посаді заступника директора департаменту військової політики і стратегічного планування Міноборони.

У 2012-2013 роках працював в РНБО на посаді державного експерта, у 2014-2017 роках був керівником департаменту з питань воєнної безпеки Апарату РНБО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: