Голова АП Богдан стверджує, що під люстрацію потрапив несправедливо

Голова АП Богдан стверджує, що під люстрацію потрапив несправедливо
Андрій Богдан пояснив своє призначення главою АП

Богдан заявив, що його перебування на посаді глави Адміністрації президента не є порушенням законодавства

Глава адміністрації президента України Андрій Богдан заявив, що під закон про люстрацію він потрапив абсолютно несправедливо.

Відповідну заяву він зробив в ефірі «112 Україна».

«Я потрапив під закон про люстрацію абсолютно несправедливо. Я закрив одну корупційну схему, яка виводила 2 млрд грн на рік при всіх владах, і автор цієї схеми при міністерстві юстиції в реєстрах був один з авторів закону про люстрацію. І так сталося, наші попередники ухвалювали цей закон, що саме голова Адміністрації президенту і його заступники виведені з-під державної служби. І якщо я можу займати якусь посаду на території України, це або голова АП, або заступники, тому в цьому немає ніякого порушення норм моралі, ні норм закону», - вважає Богдан.

Глава АП нагадав, що цей закон перебуває на розгляді Конституційного суду більше чотирьох років, однак підкреслив, що новий президент і його команда не чинитимуть ніякого впливу на КС.

«Ми не будемо передавати ніяких сигналів, як передавала минула влада, зупиняла розгляд тих чи інших справ Конституційним судом - цей же закон (про люстрацію, - ред.), який на розгляді Конституційного суду більше чотирьох років. Однак відповідь повинен дати Конституційний суд, ми жодним чином не впливаємо на його рішення, але ми і не даватимемо сигнал, що потрібно його затягувати», - додав Богдан.

21 травня Зеленський призначив главою Адміністрації президента України Андрія Богдана.

Також Зеленський звільнив начальника Генштабу Збройних сил України Віктора Муженка і призначив на цю посаду Руслана Хомчака.

Як відомо, в Адміністрації президента України 21 травня відбулася зустріч Зеленського з керівництвом Верховної Ради та лідерами парламентських фракцій і груп, під час якої йшлося про дострокове припинення повноважень ВР восьмого скликання та призначення дочасних парламентських виборів. 

На зустрічі президент Зеленський заявив, що головним аргументом для розпуску Верховної Ради є дуже низька довіра громадян України до цієї інституції – 4%. За його словами, це – оцінка роботи парламенту і найвагоміший аргумент для припинення його повноважень. 

Зеленський видав указ про припинення повноважень парламенту і призначення дострокових виборів на 21 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: