Голови МЗС «нормандської четвірки» займуться виборами на Донбасі – Олланд

Президент Франції наголосив: слід контролювати негайне і повне дотримання режиму припинення вогню і відведення озброєнь

Міністри закордонних справ країн «нормандської четвірки» (Україна, ФРН, Франція, РФ) замуться питанням щодо проведення виборів на Донбасі. Про це за підсумками переговорів в Берліні заявив президент Франції Франсуа Олланд, передає ТАСС.

«Йшлося, зокрема про вибори на Донбасі. І це буде основне завдання для наших міністрів на найближчі дні», - заявив він, розповідаючи про основні пункти дорожньої карти з імплементації мінських угод.
«Дорожню карту» погоджуватимуть голови МЗС країн «нормандської четвірки». Вона буде складена з дотриманням всіх положень мінських угод. Було важливо просунутися вперед за низкою пунктів, зокрема з питань забезпечення безпеки, гуманітарних і політичних», - додав президент Франції.

Він пояснив, що в сфері забезпечення безпеки «слід контролювати негайне і повне дотримання режиму припинення вогню, відведення озброєнь, а також визначити, в яких частинах української території ще зберігаються труднощі з виконанням цих рішень». «Необхідно, щоб в питаннях безпеки ми уникли всіх тих непорозумінь, які були минулого літа», - додав Олланд.

У гуманітарній сфері він назвав пріоритетним розгляд як проблем, пов'язаних з «особами, позбавленими волі», так і «забезпечення населенню східної України доступу до соціальних послуг».

Олланд особливо підкреслив, що «саміт в нормандському форматі є єдиними рамками, в яких може ефективно вирішуватися українська проблема».

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що ииборам на Донбасі має передувати виведення іноземних військ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: