Італія поки не відкриватиме кордони для третіх країн

Італія поки не відкриватиме кордони для третіх країн
Італія лишає кордони закритими для третіх країн попри рішення ЄС

Влада Італії побоюється, що відкриття кордонів викличе новий сплеск заражень

Італія не буде скасовувати заборону на поїздки для третіх країн, в тому числі для списку так званих «безпечних» країн, узгодженого Радою ЄС.

Про це повідомляє The Local.

Протягом декількох годин після оголошення ЄС італійська влада заявила, що зберігається і заборона на поїздки, і правила карантину для мандрівників, що прибувають з-за меж Союзу. 

«Глобальна ситуація залишається дуже складною», - заявив міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца.

Італія найбільше постраждала від вірусу з європейських країн, але зараз кількість нових випадків і смертей продовжує неухильно знижуватися.

Влада побоюється, що відкриття зовнішніх кордонів тепер «викличе новий ланцюг зараження».

«З цієї причини Італія дотримується обов'язкового правила карантину для всіх, хто прибуває з країни, що не входить в ЄС, навіть якщо вони пройшли через іншу внутрішню шенгенську країну», - йдеться в повідомленні уряду.

Італія дозволила вільне пересування з країнами ЄС і країнами Шенгенської зони, включаючи Велику Британію, з 3 червня. Це рішення не зміниться, підтвердив Сперанца.

Уряд також розглядає можливість запровадження поліцейських перевірок, крім перевірок на кордонах, щоб виявляти людей, які прибули з країни, що не входить в ЄС, і тоді їм доведеться залишатися в карантині протягом двох тижнів.

До слова, Європейський союз продовжив заборону на несуттєві поїздки українців, проте є винятки. Рада ЄС визначила категорії громадян третіх країн, які все-таки зможуть потрапити до Європи.

Зазначимо, напередодні ЄС опублікував список з 14 країн, громадяни яких можуть відвідувати країни Євросоюзу без обмежень з 1 липня.

Також 1 липня п’ять країн відкрили свої кордони для українських туристів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: