Кабмін виділив 100 млн грн на ліквідацію пожежі на арсеналі Міноборони

Кабмін виділив 100 млн грн на ліквідацію пожежі на арсеналі Міноборони
Вибухи боєприпасів в Ічні
Фото: Dronarium Україна

«Фактичні доручення обласній державній адміністрації щодо мобілізації і будівельних матеріалів, необхідних спеціалістів, які будуть це відновлювати, надано», - повідомив Гройсман

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів виділить 100 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків пожежі, що сталася на арсеналі боєприпасів у Чернігівській області.

Про це голова уряду заявив під час засідання Кабміну у середу, 10 жовтня.

«Сьогодні ми ухвалимо рішення, щоб виділити 100 млн відповідно на відновлення в Чернігівській області, там, де були проблеми чи були руйнації. Фактичні доручення обласній державній адміністрації щодо мобілізації і будівельних матеріалів, необхідних спеціалістів, які будуть це відновлювати, надано. Такі резерви сформовано», - повідомив Гройсман.

Пізніше Кабмін прийняв відповідне рішення.

Нагадаємо, в Міноборони повідомили, що станом на 9 годину ранку у середу, 10 жовтня, інтенсивність вибухів на 6-му арсеналі на Чернігівщині значно знизилась.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

За фактами вибухів на Чернігівщині військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

На Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко у зв’язку з ситуацією на 6-му арсеналі на Чернігівщині закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: