Комітет Ради розглянув майже шість тисяч правок до «антиколомойського» законопроєкту

Комітет Ради розглянув майже шість тисяч правок до «антиколомойського» законопроєкту
На позачерговому засіданні Ради 24 квітня розглянуть постанову, яка може прискорити банківський законопроєкт

Нардепам залишилось розглянути іще понад 10 тисяч правок до проєкту закону

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики розглянув 5718 поправок до законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності» (№2571-д) з понад 16,5 тисяч.

Про це повідомив перший заступник голови комітету Ярослав Железняк.

«Отже з 10 ранку наш Комітет працював над правками до закону про банки. За цей день пройшли вже 34% від усіх правок. Зупинилися на 5718 з 16586. Завтра о 10 продовжимо цю чудову роботу», — написав депутат.

Перший заступник голови комітету Ярослав Железняк повідомив журналістам, що розгляд документу йде по абзацах, яких понад 70.

Зазначимо, на позачерговому засіданні Ради 24 квітня розглянуть постанову, яка може прискорити банківський законопроєкт.

Напередодні Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підготував до розгляду в другому читанні останню редакцію законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності» (№2571-д).

21 квітня парламентський комітет взявся за розгляд правок до «антиколомойського» закону. Тоді Комітет розглянув майже 2,5 тисячі правок і пішов на перерву до 22 квітня.

Правки до «антиколомойського» законопроєкту планують розглядати блоками. Понад 16 тисяч правок, що подали до законопроєкту, звели в одну таблицю. Після цього на підкомітеті з питань фінансів усі правки до законопроєкту розбили на 63 абзаци. Раді будуть пропонувати проголосувати за кожен абзац, а не за кожну правку.

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Народні депутати внесли 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

Натомість у «Слузі народу» придумали, як обійти 6 тисяч правок до «актиколомойського» закону. 

16 квітня парламент ухвалив зміни до закону про регламент для протидії зловживанням народними депутатами своїми правами в ході законодавчої процедури. Цими змінами спрощено розгляд законопроєктів, до яких подали більш ніж 1000 правок. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: