Парламентський комітет взявся за розгляд правок до «антиколомойського» закону

Парламентський комітет взявся за розгляд правок до «антиколомойського» закону
Закон унеможливить скасування рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення несправедливої компенсації з держбюджету їхнім попереднім власникам

За час підготовки законопроєкту №2571-д до другого читання депутати внесли до нього понад 16 тисяч поправок

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики почав підготовку до розгляду в другому читанні законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності» (№2571-д).

Засідання проходить у режимі відеоконференції, трансляція ведеться на Youtube-каналі комітету.

«У порядку денному засідання у нас один законопроєкт - наш багатостраждальний №2571-д», - сказав голова комітету, член фракції «Слуга народу» Данило Гетманцев.

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Народні депутати внесли 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

Натомість у «Слузі народу» придумали, як обійти 6 тисяч правок до «актиколомойського» закону. 

16 квітня парламент ухвалив зміни до закону про регламент для протидії зловживанням народними депутатами своїми правами в ході законодавчої процедури. Цими змінами спрощено розгляд законопроєктів, до яких подали більш ніж 1000 правок. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: