Коронавірус: хто сіє паніку? В Україні проводиться інформаційна спецоперація (ФОТО)

Коронавірус: хто сіє паніку? В Україні проводиться інформаційна спецоперація (ФОТО)

Від імені Центру громадського здоров’я почали розповсюджуватись фейкові повідомлення

На електронну пошту головного редактора «Главкома» сьогодні вранці надійшов лист із інформацією про те, що в Україні лабораторно підтверджено п’ять випадків захворювання на китайський коронавірус 2019-ncov: по два у Києві та Львові і ще один – у Харкові.

Лист відправлений з електронної адреси [email protected], а у кінці повідомлення опублікована контактна інформація – адреса, номер телефону та емблема Центру громадського здоров’я (структура Міністерства охорони здоров’я). У кінці листа міститься дивний заклик «Повідомте про загрозу своїм рідним і колегам». Важлива деталь: повідомлення також містить помилки, що також видає його авторів.

86794888_3195837227112927_5929740704803717120_oУ МОЗ та ЦГЗ не підтверджують опубліковану у листі інформацію про п’ять випадків захворювання на коронавірус

На сайтах МОЗ і Центру громадського здоров'я жодної інформації про появу коронавірусу в Україні немає.

У пресслужбі МОЗ «Главкому» спростували цю інформацію.

Крім того, у пресслужбі Центру громадського здоров’я «Главкому» цю інформацію також не підтвердили.

Нагадаємо, літак з евакуйованими з Уханя через спалах коронавірусу українцями та іноземцями приземлився о 9:40 в аеропорту «Бориспіль» - на дозаправлення, а далі вирушив в аеропорт у Харкові. На борту перебувають 45 українців та 27 іноземців, а також екіпаж та лікарі.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що медичний центр, куди доставлять евакуйованих з Уханя, буде найбільш охоронюваним в країні. Також він звернувся до протестуючих, які намагаються блокувати дорогу на під'їзді до медцентру в Нових Санжарах (Полтавщина), та закликав українців бути людяними. Під Полтавою вже почалися сутички між поліцією і противниками евакуації українців з Китаю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: