«Це фантастична новина». Велика Британія схвалила вже третю вакцину

«Це фантастична новина». Велика Британія схвалила вже третю вакцину
За весь час пандемії в Великій Британії померло майже 74 тисяч людей
Фото: pixabay

Велика Британія вже використовує вакцини Pfizer та BioNTech

Агентство з регулювання лікарських засобів і медичних товарів Великої Британії схвалило використання вакцини від Covid-19 компанії Moderna. Це третя вакцина від коронавірусу, яку дозволив використовувати британський уряд.

«Вакцина була схвалена після відповідності необхідним стандартам безпеки, якості та ефективності», – йдеться у повідомленні британського уряду.

Як написав у Twitter прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, щеплення цією вакциною розпочнеться у Великій Британії навесні.

«Наші національні зусилля активізуються з метою вакцинації пріоритетних груп за допомогою наших двох чинних вакцин. Дози вакцини Moderna будуть додаватися до них, коли вони з’являться навесні», – написав Джонсон.

Видання The Guardian нагадало, що після місяців ретельних клінічних випробувань, вакцина компанії Moderna продемонструвала ефективність у 94%, зокрема для літніх людей.

«Це фантастична новина й ще одна зброя в нашому арсеналі для боротьби з цією жахливою хворобою. Завдяки нашому плану доставки вакцини, ми вже вакцинували майже 1,5 мільйона людей по всій Великій Британії. Вакцина Moderna ще більше посилить нашу програму вакцинації, щойно з весни стануть доступні дози», – заявив міністр охорони здоров’я Великої Британії Метт Хенкок.

Нагадаємо, Велика Британія стала першою країною у світі, що схвалила використання вакцини від коронавірусу, яку розробила компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом.

За весь час пандемії в Великобританії виявили понад у 2 496 204 особи, 73 622 людини померли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: