Кулеба повідомив, коли РФ буде готова розпочати новий етап агресії проти України

Кулеба повідомив, коли РФ буде готова розпочати новий етап агресії проти України
За словами Дмитра Кулеби, за тиждень чисельність російських військ біля кордонів України може досягти понад 120 тис.
МЗС України

Нарощування російських військ є більш масштабним, ніж у 2014-му році

Росія буде готова розпочати новий етап агресії проти України за кілька тижнів. Про це повідомив на прес-конференції міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Нарощування російських військ, яке відбувається зараз, є ще більш масштабним, ніж у 2014 році, тобто ми не можемо нічого виключити. Ми не можемо точно знати, чи вирішить Москва розпочати новий етап агресії проти України. Але певно, що вони вже будуть готові це зробити за кілька тижнів», – зазначив він.

За словами міністра, приблизно за тиждень чисельність російських військ біля кордонів України може досягти понад 120 тис. військовослужбовців.

Кулеба вважає, що є три причини, чому Путін так поводиться. Одна з яких – це тиск на Україна та спроба завершити війну на Донбасі на умовах Кремля. Друга – зневага до міжнародної спільноти та бажання робити все, що хочеться. Третя – низька підтримка росіянами чинного режиму.

За підрахунками ЄС, на кордоні з Україною та в окупованому Криму Росія зосередила понад 100 тис. своїх військових. В Євросоюзі вважають нарощування військ РФ на кордоні з Україною найбільшим за весь час.

Раніше Кулеба запропонував підготувати нові секторальні санкції проти РФ на тлі стягнення російських військ до українського кордону.

Священний Синод Православної Церкви України опублікував звернення з приводу ескалації російської агресії проти України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: