«Квартирний скандал»: Лещенка повторно викликали до НАЗК

«Квартирний скандал»: Лещенка повторно викликали до НАЗК
Сергій Лещенко

Протягом дня сьогодні та завтра, 6 грудня, з 9-ї години ранку народного депутата очікують в НАЗК особисто

Національне агентство з питань запобігання корупції офіційно повідомило Сергію Лещенку, що з метою здійснення усіх процесуальних заходів, передбачених Кодексом про адміністративні правопорушення, уповноважена особа НАЗК очікує на народного депутата особисто.

Про це інформує у понеділок прес-служба НАЗК.

Як зазначили у НАЗК, сьогодні до агентства прибув адвокат Сергія Лещенка та повідомив офіційну причину відсутності свого клієнта.

«Народний депутат Сергій Лещенко сьогодні не з'явився для продовження процедури ознайомлення з протоколом, але був його представник. Він надав документи, згідно з якими його клієнт має дві поважні причини та не зможе приїхати до НАЗК. Першою причиною є те, що о 10-й годині пан Лещенко має бути присутнім на судовому засіданні в Подільському районному суді м. Києва у справі № 758/2393/16-ц за позовом Авакова А.Б., а друга – Генеральна прокуратура України викликала його для участі в допиті як свідка в рамках кримінального провадження», – зазначив керівник департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції Олександр Писаренко.

Офіційним листом представнику Лещенка було повідомлено, що протягом дня сьогодні та завтра, 6 грудня, з 9-ї години ранку народного депутата очікують в НАЗК особисто.

«Відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення особа, стосовно якої проведено перевірку та встановлено факт адміністративного правопорушення, має ознайомитися з протоколом особисто, а у разі незгоди – написати заперечення або дати додаткові пояснення», – підкреслив керівник департаменту.

Згідно з процедурою, протокол після ознайомлення буде передано на засідання НАЗК для ухвалення рішення щодо доцільності направлення матеріалів справи до суду.

У НАЗК також нагадали, що агентство завершило перевірку стосовно Лещенка щодо наявності ознак порушення, передбаченого ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Процедуру ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення було розпочато 30 листопада.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що за результатами перевірки факту придбання народним депутатом України Сергієм Лещенком квартири у Києві виявило у його діяx ознаки адміністративного правопорушення. Зокрема, нардеп одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. За даними НАЗК, ідеться про суму 1 млн 801 тис. 648 гривень.

Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратні метри у новобудові в центрі Києва у вересні 2016 року. Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й позичені гроші. Партнером капіталовкладення стала його дівчина Анастасія Топольська.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: