Лідер Каталонії Пучдемон погодився на дострокові вибори

Лідер Каталонії Пучдемон погодився на дострокові вибори
Карлес Пучдемон

Пучдемон заявив, що не шукає політичного притулку в Бельгії

Звільнений очільник Каталонії Карлес Пучдемон каже, що він не проти проведення дострокових виборів в регіоні, яких вимагає центральний уряд Іспанії.

Про це він заявив під час прес-конференції в Брюсселі, повідомляє видання Reuters.

Він зауважив, що не шукає політичного притулку в Бельгії та не намагався уникнути правосуддя після того, як державний прокурор рекомендував висунути йому звинувачення в заколоті.

При цьому Пучдемон не уточнив, як довго він ще буде залишатися в Бельгії, додавши, що він повернеться в Каталонію, коли отримає певні «гарантії» від іспанського уряду. 

Зазначимо, що сьогодні Конституційний суд Іспанії припинив дію декларації про незалежність Каталонії. Сам Пучдемон тим часом поїхав до Брюсселя, де з ним перебувають ще 5 членів каталонського уряду. 

Як повідомлялося, колишній глава женералітату (уряду) Каталонії Карлес Пучдемон перебуває в столиці Бельгії Брюсселі, де, за даними ЗМІ, збирається просити політичний притулок.

Раніше міністр з питань імміграції Бельгії Тео Франкен заявив, що його країна може надати політичний притулок Карлесу Пучдемону.

Як відомо, уряд Іспанії у суботу, 28 жовтня, офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучденон закликав захищати незалежність мирно.

Крім того, міністерство внутрішніх справ країни усунуло з посади голову каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: