У лікарні в Солсбері обурені неадекватною поведінкою російських журналістів

У лікарні в Солсбері обурені неадекватною поведінкою російських журналістів

Представники поліції графства Вілтшир попросили російських журналістів залишити територію клініки

Адміністрація клініки, в якій знаходиться екс-шпигун Сергій Скрипаль, звинуватила російських репортерів у неадекватній поведінці.

Про це пише DW.com.

Представники клініки в Солсбері, в якій після отруєння знаходиться колишній подвійний агент Сергій Скрипаль, звинуватили російських журналістів в несанкціонованому проникненні на територію медичного закладу.

Співробітники назвали дії представників телеканалу РЕН ТВ обурливими.

Адміністрація критикує, зокрема, «звернення до персоналу лікарні серед ночі без попередження і без попереднього дозволу». Будь-яка спроба тривожити персонал або пацієнтів абсолютно неприйнятна, підкреслюють в клініці.

Співробітники ЗМІ повинні поводитися відповідним чином при проведенні репортажів з лікарень, вважають у Національній спілці журналістів Великобританії. Союз журналістів Росії буде проінформований про інцидент, повідомила британська сторона.

Раніше того ж дня, 11 квітня, британські ЗМІ опублікували відеокадри, на яких співробітник російського телеканалу ходить коридорами лікарні і заявляє про відсутність охорони.

Представники поліції графства Вілтшир попросили журналістів залишити територію клініки. Мова не йде про затримання співробітників телеканалу, стверджують в поліції.

Прес-служба телеканалу РЕН ТВ пояснила, що їхні співробітники намагалися з'ясувати, наскільки серйозна ситуація «з отруєнням Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, що нібито мало місце».

Британські засоби інформації, зокрема медіакомпанія «Бі-бі-сі», повідомляли, що Юлію Скрипаль виписали 9 квітня і перевезли до «безпечного місця».

Раніше повідомлялося, що будинок російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля, паб і ресторан, які він відвідував разом з донькою в день отруєння, швидше за все, будуть знесені. 

Нагадаємо, племінниці російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, отруєного в британському Солсбері разом з дочкою Юлею, відмовили у видачі візи до Великої Британії.

Напередодні Юлія Скрипаль зробила першу заяву після виходу з коми. Вона, зокрема, відмовилась від допомоги російського посольства.

Раніше медики повідомляли, що отруйна речовина, якою були отруєні російський екс-шпигун Сергій Скрипаль та його донька, могла призвести до серйозних пошкоджень у їхньому мозку.

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Після того, у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новачок».

28 березня стало відомо, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їхньому будинку в Солсбері.

4 квітня повідомлялося, що експертам з хімічної лабораторії Porton Down у Великої Британії не вдалося визначити походження нервово-паралітичної речовини «Новачок».

5 квітня в ефірі кремлівського телеканалу включили запис розмови нібито Юлії Скрипаль та її двоюрідної сестри Вікторії.

6 квітня британська розвідка заявила, що нервово-паралітична речовина «Новачок», якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію, було виготовлено на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: