Юлію Скрипаль доставили у лікарню, що на британській військовій базі

Юлію Скрипаль доставили у лікарню, що на британській військовій базі
Юлія Скрипаль

Отруєну нервово-паралітичним газом Скрипаль посилено охороняють

Британська влада перемістила доньку російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля Юлію із шпиталю в Солсбері у лікарню на території військової бази. Про це повідомляє видання The Sun з посиланням на джерело.

«Вона перебуває на військовій базі задля її захисту та спостереженням за станом здоров'я», - розповіло джерело.

Газета зазначає, що у понеділок, коли її виписали з лікарні в Солсбері, Юлія Скрипаль була під озброєною охороною, щоб запобігти ще одній спробі вбивства.

Раніше повідомлялося, що будинок російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля, паб і ресторан, які він відвідував разом з донькою в день отруєння, швидше за все, будуть знесені. 

Нагадаємо, племінниці російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, отруєного в британському Солсбері разом з дочкою Юлею, відмовили у видачі візи до Великої Британії.

Напередодні Юлія Скрипаль зробила першу заяву після виходу з коми. Вона, зокрема, відмовилась від допомоги російського посольства.

Раніше медики повідомляли, що отруйна речовина, якою були отруєні російський екс-шпигун Сергій Скрипаль та його донька, могла призвести до серйозних пошкоджень у їхньому мозку.

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Після того, у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новачок».

28 березня стало відомо, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їхньому будинку в Солсбері.

4 квітня повідомлялося, що експертам з хімічної лабораторії Porton Down у Великої Британії не вдалося визначити походження нервово-паралітичної речовини «Новачок».

5 квітня в ефірі кремлівського телеканалу включили запис розмови нібито Юлії Скрипаль та її двоюрідної сестри Вікторії.

6 квітня британська розвідка заявила, що нервово-паралітична речовина «Новачок», якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію, було виготовлено на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: