Фахівці розповіли, як не нашкодити організму при літній спеці

Фахівці розповіли, як не нашкодити організму при літній спеці
У спеку дітей у жодному разі не можна залишати в припаркованому авто – навіть на дуже короткий час
Фото: з відкритих джерел

Слід обмежити перебування на вулиці ранковими і вечірніми годинами

Після тривалих дощів та прохолоди в Україні настала літня спека. Висока температура повітря може нашкодити організму, а щоб цього уникнути слід дотримуватися низки рекомендацій. Як поводитися під час спеки, розповіли в Укргідрометцентрі.

Зокрема, фахівці радять за можливості уникати полуденної спеки. Слід обмежити перебування на вулиці ранковими і вечірніми годинами. У разі, якщо все ж перебуваєте на відкритому повітрі, то за можливості треба бути у тіні, а також носити головні убори і сонцезахисні окуляри.

Крім того, варто уникати фізичних навантажень у спеку. У разі, якщо необхідно працювати фізично, то потрібно випивати щогодини дві-чотири склянки прохолодної води.

Не слід нехтувати і сонцезахисним кремом, а під час загорянні треба використовувати такий, як має фактор захисту не менше 20 SPF (для малюків не менше 30 SPF) або вище.

Дітей у жодному разі не можна залишати в припаркованому авто – навіть на дуже короткий час. А вдома треба провітрювати приміщення вночі і вранці. Вдень варто затемняти приміщення.

Також українцям під час спеки рекомендують:

  • Забезпечити свій організм достатньою кількістю рідини. Для цього придатні мінеральна вода, соки, супи, багаті рідиною фрукти, такі як дині, огірки, помідори, полуниця, персики. Намагайтесь пити від півтори до двох літрів рідини в день.
  • Уникайте вживати напої, які містять алкоголь, кофеїн або велику кількість цукру.
  • Уникайте вживати дуже холодні напої – вони навантажують шлунок. Вживайте легку їжу невеликими порціями протягом дня. Охолоджуйте себе.
  • Залишайтеся в прохолодному приміщенні.
  • Приймайте прохолодний душ або ванну.
  • Підставляйте зап'ястя до проточної прохолодної води.
  • Накладіть вологий компрес на лоб або шию, прохолодну гелеву маску на очі або використовуйте розпилювач води для обличчя, рук і декольте.

Приділіть особливу увагу літнім людям. Адже у спеку на серцево-судинну систему людини навантаження є значно більшим.

Тим часом, увесь наступний тиждень в Україні йтимуть дощі. При цьому буде спекотно – температура триматиметься близько +30°.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: