Люди мерів Бучі та Ірпеня погрожують активістам - нардеп

Люди мерів Бучі та Ірпеня погрожують активістам - нардеп

Червакова просить правоохоронны органи забезпечити безпеку активістів, що борються проти забудовників в регіоні

Люди, які виступають проти забудовників земель Державного лісового фонду в Київській області, отримують погрози від людей мера Ірпеня Володимира Карплюка і мера Бучі Анатолія Федорука. Про це в ефірі «112 Україна» заявила народний депутат від БПП Ольга Червакова.
«Мені дзвонили декілька активістів, повідомили, що на їх адресу надходять погрози від людей мера Ірпеня та мера Бучі. Я хочу звернутися до правоохоронних органів з проханням забезпечити безпеку активістів, що борються проти забудовників в регіоні. І хочу звернутися до фігурантів цієї справи: якщо хоч одна волосина впаде з голови активістів, які боролися проти цієї незаконної забудови, і яким зараз ви будете, за моєю інформацією, намагатися помститися, я зроблю все, щоб ви понесли за це покарання», - сказала Червакова.
Нагадаємо, співробітники Генеральної прокуратури України у четвер, 21 липня, вранці почали обшуки в будинку міського голови Бучі Анатолія Федорука, а також у Бучанській міській раді. Згодом з'явилася інформація, що обшуки також проходять і в Ірпені, але тамтешній мер зник.
Пізніше пояснили, що ГПУ проводить обшуки за 31 адресою за фактом зловживання і перевищення службового становища посадовими особами Бучанської міської ради при незаконному вилученні із власності держави 890 га особливих земель лісового фонду. Єдиним уповноваженим державним органом на виділення цих земель був і залишається виключно КМУ. За попередніми підрахунками, вартість цих земель оцінюється в сотні мільйонів гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: