«Ми ще пожаліємо»: Польський економіст пояснив роль українців в житті

«Ми ще пожаліємо»: Польський економіст пояснив роль українців в житті
Українські заробітчани в Польщі

Якби не українські працівники, то віце-прем’єр-міністр Моравєцький примушений був би негайно припинити хвалитися швидким економічним зростанням

Якби не майже 2 млн українських заробітчан, у Польщі не було б можливості хвалитися економічним зростанням.

Про це написав публіцист Павел Рожинський.

«Будівництво, садівництво, ринок оренди квартир або домашніх послуг – зупинилися б. А можливо, навіть і дітей народжувалося б менше, незважаючи на знаменитий фінансовий додаток у розмірі 500 злотих, тому що, просто, елементарно, не вистачало б нянь», – наголосив він.

За його словами, значення українців у економіці Польщі буде тільки рости. 

Як повідомлялося, 8 листопада глава Української держави Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами. Польська сторона погодилася на цю пропозицію.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковький заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Польща офіційно не підтвердила введення заборони на в'їзд проти голови Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу.

Завідувач відділу «Інститут дослідів Волині» Рівненського краєзнавчого музею, історик Ігор Марчук вважає, що зведення на Рівненщині пам’ятника польським солдатам, які «нищили наших мирних жителів під час Другої світової», свідчить про слабкість України.

Також читайте матеріал «Главкома»: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: