Міністр Рева розкритикував високі премії у «Нафтогазі»

Міністр Рева розкритикував високі премії у «Нафтогазі»
Міністр соціальної політики Андрій Рева

Для того, щоб платити премії, повинен бути затверджений фінансовий план «Нафтогазу», вважає Рева

Наглядова рада «Нафтогазу України» прийняла рішення про нарахування високої премії правлінню компанії без затвердженого фінансового плану.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі «Радіо НВ».

«Мова не йде про їхні зарплати, адже це прописано контрактом. Бонусні виплати – це те що правління «Нафтогазу» вирішує додатково до зарплати...Ми заборонили це робити, виходячи з того, що для того, щоб платити премії, повинен бути затверджений фінансовий план «Нафтогазу», - сказав він.

За словами міністра, Національне антикорупційне бюро повинне було б відреагувати на таке рішення наглядової ради компанії.

«Дивно, чому НАБУ не реагує на це…Це настільки очевидні речі, які повинні були б зацікавити (НАБУ)...Перевірити як це відбувалося і чи не було перевищення обов’язків», - відзначив Рева.

Як відомо, правозахисники судяться з «Нафтогазом» через нерозкриття інформації про премії.

Нагадаємо, що 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

Натомість заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв заявив, що компанія подає апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу.

29 березня «Газпром» подав до апеляційного суду округу Свеа у Швеції клопотання про оспорювання та часткове скасування остаточного рішення щодо арбітражного розгляду з «Нафтогазом України» у справі про транзит газу. 

28 травня російські ЗМІ повідомили, що компанія «Газпром» подала до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу в суперечці з «Нафтогазом» щодо транзиту газу, заявивши, що більшу частину арбітражного рішення «написано не арбітрами, а третьою особою».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: