Митрополит Симеон: Рішення Собору єпископів УПЦ Московського патріархату обов’язкові для всіх

Митрополит Симеон: Рішення Собору єпископів УПЦ Московського патріархату обов’язкові для всіх
Митрополит Вінницький і Барський Симеон

Рішення Собору єпископів від 13 листопада «архієрей, як і вся повнота Вінницької єпархії, буде виконувати»

Митрополит Вінницький і Барський УПЦ Московського патріархату Симеон повідомив, що  рішення Собору єпископів від 13 листопада «архієрей, як і вся повнота Вінницької єпархії, буде виконувати». Про це він заявив на щомісячному зібранні духовенства Вінницького районного благочиння, що відбулося 19 листопада 2018 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Керуючий єпархією зазначив, що вважає рішення, яке відмовився свого часу підписати, «обов’язковими для усіх ієрархів, кліриків та вірян Української православної церкви Московського патріархату».

У прес-службі Вінницької єпархії повідомляють, що під час заходу окрім іншого обговорили питання щодо проведення Загальних зборів духовенства єпархії.

У повідомленні також зазначається, що на двох попередніх зібраннях духовенства учасники засвідчили вірність Московському патріархату та рішучість до виконання рішень собору єпископів, що відбувся 13 листопада у м. Києві, а також звернулися до митрополита Вінницького і Барського Симеона з проханням провести загальні збори духовенства Вінницької єпархії 19 листопада.

20 листопада Єпархальна рада затвердила дату проведення та порядок денний загальних зборів духовенства Вінницької єпархії, що заплановані на 5 грудня.

Нагадаємо, 13 листопада президент України Петро Порошенко мав зустрітися з єпископатом Московського патріархату, проте зустріч була зірвана.

Митрополит Вінницький і Барський УПЦ Московського патріархату Симеон тоді заявив, що зрив зустрічі президента і єпископів УПЦ МП був спланований.

Керівництво УПЦ МП не погодилося приїхати на зустріч в Український дім, замість цього вони провели своє зібрання.

У постанові цього зібрання йшлося про те, що Українська православна церква Московського патріархату не буде долучатися до процесу створення автокефальної Української православної церкви.

Також на зібранні єпископів Московського патріархату 13 листопада вирішили зустрітися з президентом Петром Порошенком, але не в Українському домі, а на території Києво-Печерської Лаври.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: