На адмінмежі з Кримом обмежили пропуск громадян РФ

На адмінмежі з Кримом обмежили пропуск громадян РФ
На адмінмежі з Кримом обмежили пропуск громадян РФ

Українців пропускають через українські КПВВ в обидві сторони без обмежень

На Херсонщині у розташованих на адмінмежі з анексованим Росією Кримом українських контрольних пунктах в’їзду–виїзду (КПВВ) наразі запроваджено режим обмеженого перетинання щодо громадян Російської Федерації.

Про це поінформував у понеділок ввечері на брифінгу в Херсонській облдержадміністрації, після засідання Ради оборони області, голова ОДА Андрій Гордєєв.

«Пункти пропуску (працюють – ред.) зараз в режимі обмеженого перетинання стосовно громадян Російської Федерації – як туди, так і назад. Стосовно Криму, маю на увазі», - розповів Гордєєв.

За його словами, на такий режим роботи щодо громадян Росії КПВВ на адмінмежі з Кримом перейшли у неділю ввечері.

Що ж до громадян України та інших держав, то наразі їх пропускають через українські КПВВ в обидві сторони без обмежень, повідомив Гордєєв.

Як відомо, на території Херсонщини на адмінмежі з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - «Чаплинка» і «Каланчак» (Каланчацький район) та «Чонгар» (Генічеський район).

Нагадаємо, 26 листопада Рада Безпеки ООН зібралася на надзвичайне засідання через агресію Росії проти України у Керченській протоці.

Президент Петро Порошенко звернувся до українців у зв’язку із засіданням ВР щодо затвердження Указу про введення в Україні воєнного стану. Глава держави, зокрема, запропонував ввести в Україні воєнний стан на 30 днів.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендував парламенту підтримати законопроект про затвердження указу президента про введення воєнного стану в Україні.

Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко звернулися до парламенту з проханням запровадження воєнного стану, якщо цьому немає альтернативи з одночасним ухваленням постанови про призначення президентських виборів на 31 березня 2019 року.

У зв’язку із ситуацією на Азовському морі Збройні сили України приведені у повну бойову готовність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: