На окупованому Донбасі немає тестів на коронавірус, – представник омбудсмена

На окупованому Донбасі немає тестів на коронавірус, – представник омбудсмена
Павло Лисянський: у підконтрольних «ДНР» районах за фактом карантин не введено, школи не закрито і проводяться масові заходи

За словами Павла Лисянського, на окупованому Донбасі наразі відмовляються визнавати випадки коронавірусу

Незважаючи на пандемію коронавірусу, на окупованому Донбасі досі немає тест-систем. Про це повідомив представник українського омбудсмена на Донбасі Павло Лисянський.

За його словами, на окупованому Донбасі наразі відмовляються визнавати випадки коронавірусу. Він також зазначив, що в так званій «ЛНР» заявили про отримання тестів, проте це не так. Крім того, як і в підконтрольних «ДНР» районах, за фактом карантин не запроваджено, школи не закрито і проводяться масові заходи.

Водночас, за даними правозахисників, лише за минулий тиждень до медиків там звернулися майже 600 осіб із симптомами ГРВІ, і з підозрою на пневмонію госпіталізовано 91 особу. При цьому новий коронавірус викликає атипову пневмонію, тому COVID-19 без спеціальних тестів визначити неможливо.

Також цього тижня президент Володимир Зеленський у розмові з головою Червоного Хреста Петером Маурером попросив допомогти в боротьбі з коронавірусом, в той час як представники ОРДЛО таких прохань не озвучували. Тобто тест-систем там немає досі.

Станом на ранок 20 березня в Україні зареєстровано 26 випадків зараження коронавірусом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: