На ЗАЗі почали збирати ще два російські автомобілі

На ЗАЗі почали збирати ще два російські автомобілі
Імпортувати автомобілі напряму з країни-агресора заборонено, а от машинокомплекти – можна
Фото: motor1.com

Український автозавод знайшов спосіб обійти санкції проти країни-агресора

Стало відомо про початок продажів в Україні автомобілів моделей Kia Rio і Kia Rio X, які були раніше створені спеціально для Росії і випускаються в Санкт-Петербурзі. Тепер кінцева збірка буде здійснюватися на автозаводі у Запоріжжі, повідомляє 24 канал.

Офіційний дистриб'ютор корейської Kia оголосив, що продаж в Україні Kia Rio та Kia Rio X розпочнеться 2 лютого. Вони будуть надходити у продаж з українського салону ЗАЗ. Однак, швидше за все, це буде крупновузлове виробництво. Адже саме так там зараз збирають Renault Arkana та модельний ряд Lada з російських комплектуючих. Імпортувати автомобілі напряму з країни-агресора заборонено, а от машинокомплекти – можна.

Оновлений седан Kia Rio четвертого покоління, який буде продаватись в Україні, створений російськими дизайнерами спеціально для місцевого ринку. В інших країнах світу він не продається. Виробляється модель на заводі «Хьонде Мотор Мануфактурінг Рус» в Санкт-Петербурзі.

Модель Kia Rio

Модель Kia Rio

Kia Rio X – псевдопозашляхова версія моделі з кузовом хетчбек, збільшеним кліренсом (зі 160 до 195 мм) та пластиковим обвісом кузова.

Модифікація Kia Rio X

Модифікація Kia Rio X

Kia Rio седан та модифікація X доступні в Росії та Україні з бензиновими чотирициліндровими атмосферними двигунами об'ємом 1,4 або 1,6 літра, які видають 100 і 123 кінських сил відповідно. Пару їм становить шестиступінчаста "механіка" або автомат з такою ж кількістю передач. 1,6-літрові мотори роблять на російському заводі поряд з виробництвом автомобілів.

Про ціни в Україні поки що невідомо, але в Росії седан продається в еквіваленті 280 тисяч гривень, тобто від 10 тисяч доларів США. Модель Kia Rio X коштує в Росії від 320 тисяч грн, тобто близько 10 тисяч євро.

Як повідомлялося раніше, після того, як у 2017 році Renault отримала контроль над «АвтоВАЗом», в Україні почали активно просувати продукцію цього заводу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: