НАБУ і САП просять суд заарештувати Дубневича з альтернативою застави 93 млн грн

НАБУ і САП просять суд заарештувати Дубневича з альтернативою застави 93 млн грн
За версією слідства, дії Ярослава Дубневича спричинили збитки держави в розмірі 93,277 млн грн

Ярославу Дубневичу вже вручили клопотання про обрання запобіжного заходу

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подали клопотання до суду про взяття депутата Верховної Ради Ярослава Дубневича (депутатська група «За майбутнє») під варту з альтернативою застави 93 млн грн. Про це повідомило джерело в правоохоронних органах.

«Йому (Дубневичу) вже вручили клопотання про обрання запобіжного заходу. Клопотання подано до Вищого антикорупційного суду. САП і НАБУ просять суд обрати Дубневичу запобіжний захід у вигляді арешту і встановити альтернативний заставу в розмірі 93 млн грн», - сказав співрозмовник..

Як повідомлялось, Рада зняла недоторканність із депутата Дубневича («За майбутнє») і дозволила притягнути його до кримінальної відповідальності.

За версією слідства, дії депутата спричинили збитки держави в розмірі 93,277 млн грн.

Напередодні Дубневич заявив, що не проти зняття з нього недоторканності, оскільки вважає себе невинним, а переслідування – політичним.

«Я готовий відповідати... Що стосується чуток, що Дубневич утече - я наразі на комітеті, завтра (31 жовтня, - ред) буду у Верховній Раді, я такого подарунка Ситнику та іншим не дам, я готовий у суді доводити (свою невинність)», - зазначив він.

Дубневич додав: «Я за те, щоб із мене зняли депутатську недоторканність».

Нардеп вважає переслідування наслідком своєї непідтримки у голосуванні низки законопроектів і «формули Штайнмаєра».

17 жовтня генеральний прокурор Руслан Рябошапка просив Верховну Раду дозволити притягнення до кримінальної відповідальності депутата парламенту Ярослава Дубневича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: