НАБУ приймає анонімні повідомлення про корупцію всередині Бюро

НАБУ приймає анонімні повідомлення про корупцію всередині Бюро

Особливо цікавить інформація відносно можливих протиправних дій співробітників НАБУ під час розслідування за фактами зловживань в «Укроборонпромі» та на «Укрзалізниці»

Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро (НАБУ) просить громадян повідомляти інформацію про можливі протиправні дії працівників НАБУ. Про це йдеться в повідомленні на сайті бюро.

Як зазначається в повідомленні, особливо цікавить інформація відносно можливих протиправних дій співробітників НАБУ під час розслідування за фактами зловживань на державному концерні «Укроборонпром» та ПАТ «Укрзалізниця», що раніше не була оприлюднена у ЗМІ та є невідомою управлінню внутрішнього контролю НАБУ.

Повідомити про такі факти, у тому числі анонімно, можливо за електронною адресою або за мобільними телефонами, які вказані на сайті.

Нагадаємо, заступник генерального прокурора - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що САП відкрила кримінальне провадження за фактом приховування директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником інформації про причетність детективів НАБУ до корупції в оборонній сфері. 

Раніше повідомлялося, що на час проведення службового розслідування в НАБУ усунули двох детективів, згаданих в журналістському розслідуванні про корупцію в «Укроборонпромі».

Нагадаємо, згідно із заключною частиною розслідування журналістів, про корупцію в оборонці знали в податковій адміністрації, військовій прокуратурі, НАБУ, ГПУ і СБУ. Останні два відомства звинувачення заперечують.

Зокрема, в розслідуванні фігурує заступник голови НАБУ Гізо Углава, який нібито підписував документи, що виключають фірму-прокладку «Оптимумспецдеталь» з переліку фіктивних.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що президент України Петро Порошенко визнав, що військові закупівлі не мають відбуватись на закритих тендерах. 

Нагадаємо, 25 лютого в ефірі програми «Наші гроші» вийшло журналістське розслідування про корупцію в державному концерні «Укроборонпром», де фігурують Олег Гладковський та його син Ігор.

Видання Bihus.info заявило, що усі слідчі органи, включно з НАБУ, зливали справи стосовно Гладковського за хабарі.

На час розслідування перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський склав з себе повноваження, а згодом, 4 березня, президент Петро Порошенко звільнив його із займаної посади.

7 березня суд арештував чотирьох екс-службовців «Спецтехноекспорту». Проте наступного дня директор та двоє екс-службовців «Спецтехноекспорту» вийшли під заставу із СІЗО.

Читайте також: 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: