Начальник колонії, який змушував в'язнів ремонтувати техніку окупантів, підозрюється у держзраді

Начальник колонії, який змушував в'язнів ремонтувати техніку окупантів, підозрюється у держзраді
Підозрюваний керівник надає місця для відпочинку та лікування російських загарбників
фото з відкритих джерел

Посадовцю загрожує довічне позбавленням волі

Херсонська обласна прокуратура 5 травня повідомила про підозру у державній зраді начальнику державної установи «Північна виправна колонія №90» (Херсон) Євгену Соболєву. Про повідомляє «Главком».

За даними досудового розслідування, посадовець сприяє підривній діяльності представників Росії на території Північної виправної колонії №90. Зокрема, забезпечив безперешкодний доступ вантажівок окупантів, які доставляють цукор, борошно та цигарки російського виробництва; надає вказівки засудженим знищувати з товарів маркування російських виробників для подальшої реалізації продуктів до Херсону та області; сприяє ремонту техніки російської армії в’язнями на території колонії; надає місця для відпочинку та лікування російських загарбників.

для перегляду натисніть на зображення)

Крім цього, Соболєв надав співробітнику спецслужб Росії контактні дані посадової особи управління Державної казначейської служби у Херсоні.

Додамо, що санкція ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу, за якою повідомлено підозру керівнику херсонської колонії, передбачає покарання – позбавлення волі на п’ятнадцять років або довічне позбавленням волі з конфіскацію майна.

Як відомо, в Україні триває 71-й день повномасштабної війни, розв’язаної путінською Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: