Начальника складу боєприпасів біля Ічні звільнили місяць тому - генпрокурор

Начальника складу боєприпасів біля Ічні звільнили місяць тому - генпрокурор
Фото: Dronarium Україна

Луценко розповів, що у серпні підрозділи Сил спеціальних призначень проводили відпрацювання всіх складів на території України щодо готовності до антидиверсійних завдань

Начальник складу боєприпасів біля Ічні Чернігівської області був звільнений місяць тому через відсутність контрдиверсійних заходів. Про це журналістам після брифінгу розповів генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Підрозділи Сил спеціальних призначень проводили в серпні відпрацювання всіх складів на території України щодо готовності до антидиверсійних завдань. За результатами цих навчань на всій території України, зокрема, керівника Ічнянського складу, було знято з посади, звільнено в запас без вихідних виплат», - сказав Луценко.

За його даними, керівника складу боєприпасів зняли з посади місяць-півтора тому.

«Контрдиверсійна робота саме в Ічні була відсутня, про що свідчить внутрішня робота Міноборони і Генштабу. Вони дійсно це встановили, і за це був знятий керівник», - додав генпрокурор.

Нагадаємо, Луценко повідомив, що версія про недбалість, яка могла спричинити пожежу і вибухи, які почалися вночі 9 жовтня у районі 6-го арсеналу Міністерства оборони під Ічнею Чернігівської області, відпала.

В Міноборони повідомили, що станом на 9 годину ранку у середу, 10 жовтня, інтенсивність вибухів на 6-му арсеналі на Чернігівщині значно знизилась.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

На Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко у зв’язку з ситуацією на 6-му арсеналі на Чернігівщині закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: