Луценко підозрює диверсію на арсеналі під Ічнею

Луценко підозрює диверсію на арсеналі під Ічнею

«Найбільш вірогідною версією є диверсія», - заявив генпрокурор Юрій Луценко

Версія про недбалість, яка могла спричинити пожежу і вибухи у районі 6-го арсеналу Міністерства оборони під Ічнею Чернігівської області, відпала. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу у Києві.

«Практично у всіх випадках основною версією слідства – у подіях в Харківській області, у Вінницькій області, а від вчорашнього дня (9 жовтня. – Ред.) і у подіях в Чернігівській області, є диверсії», - заявив генпрокурор.

Він нагадав, що у Харківській області Генпрокуратура раніше демонструвала літальний апарат з РФ, який за версією слідства, скинув запалювальні пристрої. В Калинівці, за словами Луценка, було також виявлено докази диверсійної групи.

«Версія про недбалість у Чернігові відпала від учорашнього дня після показу військовослужбовців. Найбільш вірогідною версією є диверсія», - підкреслив генпрокурор.

Нагадаємо, в Міноборони повідомили, що станом на 9 годину ранку у середу, 10 жовтня, інтенсивність вибухів на 6-му арсеналі на Чернігівщині значно знизилась.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, сталися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Закрито повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

За фактами вибухів на Чернігівщині військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

На Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко у зв’язку з ситуацією на 6-му арсеналі на Чернігівщині закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: