Надзвичайна подія у Кишиневі. Чоловік у мороз залишив без опалення 10 тис. осіб

Надзвичайна подія у Кишиневі. Чоловік у мороз залишив без опалення 10 тис. осіб

Психічно хворий чоловік позбавив 10 тисяч чоловік опалення в мороз

У Кишиневі психічно хворий чоловік заліз на опору високовольтної ЛЕП висотою понад 20 метрів і відмовився спускатися.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Прес-секретар Генерального інспекторату поліції Наталія Статі розповіла, що особу людини встановлено, він перебуває на обліку в психіатричній клініці.

За її словами, на місці події весь день працюють рятувальники, швидка допомога, поліція і психологи, однак їм не вдалося переконати порушника спуститися. Рятувальники розтягнули брезент, щоб він зміг стрибнути.

Щоб убезпечити людину, близько 11:00 ранку за місцевим часом (12:00 за Києвом) в чотирьох мікрорайонах Кишинева відключили електроенергію.

До 20:00 вдалося забезпечити електроенергією з альтернативних джерел живлення два мікрорайони, ще стільки ж залишаються без світла і тепла в п'ятиградусний мороз. Відзначається, що це близько 10 тисяч громадян. Також в частині міста не ходять тролейбуси і не працюють світлофори.

В результаті чоловіка, який знаходився понад дев'ять годин на опорі лінії електропередачі, вдалося зняти. Прессекретар Департаменту цивільного захисту і надзвичайних ситуацій МВС Молдови Ліліана Пушкашу розповіла, що рятувальники використовували спецтехніку і зняли його до 20.30 за місцевим часом. Вона додала, що чоловік кричав і плювався. За словами його сусідів, він неодноразово різав колеса у машин у дворі, бив посуд, одного разу зламав паркан.

Нагадаємо, цього тижня прем’єрміністр України Олексій Гончарук прибув на Львівщину з робочою поїздкою через ситуацію з опалювальним сезоном у Новояворівську та Новому Роздолі.

До слова, наприкінці жовтня мер Нового Роздолу пішов у відставку через зрив опалювального сезону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: