«Нафтогаз» представив новий газовий тариф для українців

«Нафтогаз» представив новий газовий тариф для українців
Кабмін ухвалив рішення тимчасово відмовитися від ринкового формування ціни на газ 
Фото з відкритих джерел

Газ продаватимуть за регульованою ціною 6,99 грн за куб. м

Газорозподільна компанія «Нафтогаз України» підтвердила готовність поставляти газ домогосподарствам по 6,99 гривень за кубометр у межах тарифного плану «Місячний». Він діятиме на час карантину або опалювального сезону, повідомили в компанії.

Цю ціну встановив Кабінет міністрів, як тимчасовий захід на тлі протестів проти підвищення тарифів. Для клієнтів, які оформили тарифний план «Річний», ціна залишиться незмінною і становитиме 4,73, 5,24 або 6,45 гривень за кубометр відповідно до умов договору.

«Ми готові мінімізувати тиск цін на енергоносії на незахищені верстви населення під час карантинних обмежень. Ми готові прийняти на «постачальника останньої надії» всіх, хто опиниться без постачальника газу в разі неготовності газзбутової компанії забезпечити визначену урядом ціну в 6,99 грн за куб. м.», – запевнив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Нагадаємо, 13 січня Кабмін ухвалив рішення тимчасово відмовитися від ринкового формування ціни на газ для побутових споживачів і затвердив тариф 6,99 гривень за кубометр, який діятиме під час карантину.

Як відомо, більшість постачальників підняли ціни на газ для населення на січень. Також наприкінці грудня стало відомо про підвищення тарифів на опалення.

Також виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко пояснив, чого раніше вимагав підвищення ціни на газ для населення, а зараз попросив знизити її на на 40%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: