Незаконна компенсація за житло: НАБУ повідомило про підозру вже третьому екснардепу

Незаконна компенсація за житло: НАБУ повідомило про підозру вже третьому екснардепу
Максим Поляков отримав 367 тис. грн виплат

Підозра стосується нардепа VIII скликання від «Народного фронту» Максима Полякова, який отримав 367 тис. грн виплат

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомили про підозру третьому екс-народному депутату за фактом незаконного отримання компенсації за знімання житла в Києві.

«У п'ятницю, 20 грудня 2019 року, за погодження прокурорів САП детективи НАБУ повідомили ще одному (вже третьому) народному депутату України VIII скликання про підозру в незаконному отриманні 367 тис. грн компенсації за оренду житла в столиці. Крім того, зазначеному екс-депутату інкримінують вчинення ще одного злочину - а саме, внесення недостовірних відомостей до декларацій за 2016-2017 роки», - повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними ЗМІ, йдеться про народного депутата VIII скликання від «Народного фронту» Максима Полякова.

Як встановило слідство, колишній нардеп із кінця 2016 року проживав у власній квартирі в Києві, але надалі отримував компенсацію за нібито оплату номера в готелі «Київ». За період із лютого 2018 року до серпня 2019 року він отримав 367 тис. грн виплат.

Було також встановлено, що екс-депутат у декларації за 2016 рік свідомо не зазначив придбання квартири вартістю 10,91 млн грн і дорогих предметів побуту. У декларації за 2017 рік колишній нардеп не зазначив 5,24 млн грн доходів та 5,19 млн грн витрат у зв'язку з придбанням квартири.

Ексдепутату інкримінують ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як повідомляось, на днях Національне антикорупційне бюро повідомило колишньому депутату Верховної Ради від «Блоку Петра Порошенка» Руслану Сольвару про підозру в незаконному одержанні 361 тис. гривень компенсації за оренду житла в Києві.

А перед цим за вчинення аналогічного злочину детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру іншому колишньому народному депутату України - Дмитру Колесникову (фракція «Опозиційний блок»).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: