Нові тест-системи з Кореї та боротьба з VIP-палатами. Зеленський записав нове відеозвернення

Нові тест-системи з Кореї та боротьба з VIP-палатами. Зеленський записав нове відеозвернення
Володимир Зеленський оприлюднив чергове відеозвернення 

Президент повідомив, що вночі із Південної Кореї вилітає літак, який має доставити 100 тис. тест-систем ПЛР

Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення через коронавірус в Україні. Зокрема, Зеленський нагадав, що вчора Кабмін на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації.

«Це важливе рішення, його не слід плутати з надзвичайним станом. НС - це тимчасовий правовий режим, він не обмежує конституційні права громадян. Це режим не про диктатуру, це про дисципліну», - сказав Зеленський.

Також він нагадав, що до кінця п'ятниці, 27 березня, буде закрито держкордон та припинено усі пасажирські перевезення.

«Сьогодні ми вже не маємо часу чекати (повернення українців додому, - ред.), ми опинилися перед важким вибором: між громадянами, що за кордоном, та безпекою 40 млн громадян всередині країни. Наш обов'язок піклуватися про конжного, про тих хто не зможе повернутися у найближчі дні подбають диппредставництва та українські громади за кордоном. Ми поступово повертатимемо вас з-за кордону, але з урахуванням епідемічної ситуації у місці вашого перебування, а також готовності медсистеми до вашої обовязкової ізоляції», - заявив він.

Крім того, Зеленський не оминув тему підвищення цін в магазинах. Він заявив, що «держава зробить все, щоб не допустити зростання цін на продукти і товари першої необхідності».

«Оскільки заклики до совісті деяких продавців не допомогли, буде пакет жорстких заходів, якій зіпсує плани усім спекулянтам», - сказав він.

У своєму відеозверненні президент повідомив, що вночі із Південної Кореї вилітає літак, який має доставити 100 тис. тест-систем ПЛР.

«Завтра чекаємо прибуття з Китаю близько 200 тис. спеціальних медичних респіраторів. Захисні костюми для лікарів, 100 тис. ПЛР тестів, апарати штучної вентиляції легенів, маски для аптек», - розповів він.

Крім того, він додав, що запущено виробництво багаторазових захисних костюмів і вже через три доби буде готова перша партія.

Не оминув президент і тему розкішних палат для можновладців у лікарнях. За словами Зеленського, прем'єр-міністру поставлено завдання вирішити питання так званих VIP-палат та відмінити усі нормативні акти, які цього вимагають.

«У нас не совок і не буде ніяких люксових палат для членів ЦК. У жодного політика чи бізнесмена у держлікарнях не буде кращих умов, ніж у звичайного українця», - наголосив він.

«Я наполегливо рекомендую керівникам медзакладів не перетворюватися у готельєрів, не займатися торгівлею палатами, інакше будуть санкції», - додав він.

Раніше сьогодні мер столиці Віталій Кличко показав, хто лікується в Олександрівській лікарні.

Напередодні Кличко прокоментував чутки, що Олександрівська лікарня обслуговує тільки VIP-клієнтів.

Нагадаємо, журналісти повідомили, що Департамент охорони здоров’я Київської міської держадміністрації розіслав медичним закладам міста наказ про особливі умови лікування «особливих пацієнтів».

Згодом Кличко заперечив існування розпрядження готувати окремі палати для VIP-осіб у випадку їх захворювання на коронавірус.

Як повідомлялося, українські політики і бізнесмени заразилися коронавірусом у трьох ресторанах гірськолижного курорту Куршевель.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: