Кличко попросив Зеленського скасувати накази про палати для VIP-клієнтів

Кличко попросив Зеленського скасувати накази про палати для VIP-клієнтів
Медзакладам наказали готувати окремі палати для чиновників

Кличко прокоментував чутки стосовно Олександрівської лікарні, яка, нібито, обслуговує тільки VIP-клієнтів

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував інформацію, поширену в ЗМІ, щодо розпорядження готувати палати для окремих осіб у випадку їх захворювання на коронавірус.

«Скажу одне: воно було зроблене на виконання наказів Державної служби охорони, МОЗ і зверненні на їх підставі Державного управління справами при президенті. Документи з грифом «для службового користування». В них ідеться про підготовленість закладів охорони здоров’я до медико-санітарного забезпечення осіб, щодо яких здійснюється державна охорона. Ці документи з грифом «для службового користування», - сказав Кличко під час онлайн-пресконференції.

Він зазначив, мова йде про те, що на випадок захворювання перші особи держави повинні мати певні умови - окремі палати і щоб поряд знаходилася державна охорона. 

«Така практика завжди була. І не тільки в Україні. Але... Я розмовляв вчора з президентом Володимиром Зеленським. І він готовий, і налаштований скасувати накази, про які йдеться і які ми зобов’язані виконувати. Сподіваюся, це відбудеться. І ми будемо за це вдячні!» - наголосив мер столиці.

Він також прокоментував чутки стосовно Олександрівської лікарні, яка, нібито, обслуговує тільки VIP-клієнтів.  За його словами, ця лікарня є базовою. І сьогодні, переважно всіх хворих чи з підозрою на корона вірус відправляють саме до неї. Якщо кількість хворих збільшуватиметься, їх лікуватимуть також в інших визначених і підготовлених для цього лікарнях. Таких сьогодні в столиці 7, включно з Олександрівською. І їх список опублікований.

«Я сьогодні вранці був в Олександрівській лікарні. Перевірив особисто і відзняв на телефон невеликий репортаж звідти, покажу вам його сьогодні», - зазначив мер столиці.

Нагадаємо, журналісти повідомили, що Департамент охорони здоров’я Київської міської держадміністрації розіслав медичним закладам міста наказ про особливі умови лікування «особливих пацієнтів».

Згодом Кличко заперечив існування розпрядження готувати окремі палати для VIP-осіб у випадку їх захворювання на коронавірус.

Як повідомлялося, українські політики і бізнесмени заразилися коронавірусом у трьох ресторанах гірськолижного курорту Куршевель.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: