Новостворене міністерство промисловості хоче купити автівки для керівництва на три мільйони

Новостворене міністерство промисловості хоче купити автівки для керівництва на три мільйони
Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості очолює віцепрем'єр-міністр Олег Уруський 

В оголошенні зазначається, що один легковий автомобіль має бути «для члена Кабінету міністрів України»

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, якому тільки у вересні погодили положення про діяльність, оголосило тендер на закупівлю трьох авто очікуваною вартістю 3 млн грн.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на оголошення в системі Prozorro.

Моделі авто не уточнюються. Але в оголошенні зазначається, що один легковий автомобіль має бути «для члена Кабінету міністрів України». Та ще два для «обслуговування державного секретаря міністерства і заступників керівника центрального органу виконавчої влади».

Серед особливих вимог до авто: чорний колір, автоматичний коректор кута нахилу передніх фар, боковий хромований молдинг віконної лінії, 2-3 зонний клімат-контроль, мультифункціональне кермо мультифункціональний задній центральний підлокітник та інше.


Окрім автівок, Мінстратегпром також оголосив тендер на закупівлю персональних комп’ютерів на суму понад 2,4 млн грн.

Раніше StateWatch повідомила, що економічний комітет ВРУ запропонував додатково виділити Мінстратегпрому 5 млрд на розвиток промисловості наступного року.

До того, у Мінстратегпромі пояснили, що вони створені для «турботи держави» за оборонкою.

Нагадаємо, що 16 липня Верховна Рада України ухвалила постанову про призначення Олега Уруського віцепрем'єр-міністром - міністром з питань стратегічних галузей промисловості України.

22 липня Кабінет міністрів України затвердив створення нового відомства - Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. 

Перед цим у травні секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов представив концепцію реформування оборонно-промислового комплексу. На першому етапі планувалося створити профільне міністерство. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: