Об’єднавчий собор: названа можлива дата проведення

Об’єднавчий собор: названа можлива дата проведення

Можливою датою називають 21 листопада - день архістратига Михаїла, покровителя Києва

Об'єднавчий собор, на якому мають оголосити про створення єдиної Української православної церкви та обрати її предстоятеля, може відбутись 21 листопада. Про це повідомляє російський «Комерсант» з посиланням на джерела, «близькі до Вселенської патріархії».

Дата є досить символічною, адже 21 листопада - це день архістратига Михаїла, покровителя Києва.

Нагадаємо, в інтерв'ю «Главкому» архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря заявив, що участь в об’єднавчому соборі братимуть лише ті, хто звернувся до Вселенського патріарха з проханням надати Томос про автокефалію. За його словами, нема підстав для участі в зібранні митрополита Онуфрія та архієреїв Московського патріархату, які виступають проти автокефалії.

Професор університету Лойола-Мерімаунт в Лос-Анджелесі, архімандрит церкви Московського патріархату Кирило Говорун вважає, що Об’єднавчий Собор, який має пройти в Україні, буде першим і останнім, де участь єпископів буде добровільною. Кожен з учасників представлятиме на цьому соборі не свою церкву, а себе і свою паству.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія.

Також опубліковано текст рішення синоду Константинопольського патріархату щодо української церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: