Офіс Зеленського назвав строки завершення епідемії коронавірусу

Офіс Зеленського назвав строки завершення епідемії коронавірусу
Українцям поки що доводиться працювати з дому

За словами, чим менше людей захворіє, тим швидше економіка повернеться до нормального життя

При дотриманні карантину в Україні епідемію коронавірусу Covid-19 можна буде побороти вже до травня. Тоді ж громадяни країни зможуть повноцінно повернутися на роботу.

Про це в ефірі «Свобода слова» повідомила заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів.

За її словами, чим менше людей захворіє, тим швидше економіка повернеться до нормального життя.

«Перший і найголовніший рецепт виходу з кризи – це максимальне дотримання карантину. Чим менше людей захворіє, тим швидше економіка повернеться до нормального життя... Ми повинні максимально залишатися вдома і дотримуватися тих правил, якими встановлені обмеження для того, щоб вже в травні всім нормально вийти з цієї ситуації та знову ж повернутися на роботу», – пояснила Ковалів.

Як повідомляє МОЗ, в Україні, за останніми даними, зафіксовано 84 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них три летальні, один пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу зафіксовано 11 нових випадків. Всього з початку 2020 року до Центру громадського здоров’я України надійшло 756 повідомлень про підозру на COVID-19.

Натисніть на зображення для збільшенняНатисніть на зображення для збільшення

Нагадаємо, Кабінет міністрів запровадив карантин у межах всієї України з 12 березня по 3 квітня.

Зазначимо, що Кабінет міністрів має намір створити стабілізаційний фонд для підтримки громадян і бізнесу в 200 млрд гривень і почав переговори з міжнародними партнерами про реструктуризацію державного боргу.

Як повідомлялось, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що держава виплатить українцям, які залишилися без роботи або не зможуть працювати через карантин, фінансову допомогу в установленому законодавством розмірі з так званого стабілізаційного фонду, який сформують найближчим часом.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: