Києву не вистачає фахівців для боротьби з коронавірусом: просять допомоги у вчених

Києву не вистачає фахівців для боротьби з коронавірусом: просять допомоги у вчених

Столичним лікарням потрібні інфекціоністи, фахівці епідеміологічного напряму та спеціалісти із лабораторної діагностики

Столична влада звернулася до Національної академії медичних наук України з проханням направити до столичних лікарень інфекціоністів, фахівців епідеміологічного напряму та спеціалістів із лабораторної діагностики. Їхня допомога конче необхідна для вжиття своєчасних заходів із надання кваліфікованої медичної допомоги особам, що захворіли на COVID-19. Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник.

«У сьогоднішніх умовах усі мають об’єднати зусилля у протидії поширенню вірусу країною. Саме з цією метою місто звернулося до Національної академії медичних наук України з проханням направити до столичних лікарень своїх фахівців. Ми просимо, ні, навіть наполягаємо, щоб НАМН у взаємодії з Департаментом охорони здоров’я міста направили своїх інфекціоністів, фахівців епідеміологічного напряму та спеціалістів з лабораторної діагностики. Допомога цих фахівців конче необхідна для вжиття своєчасних заходів із надання кваліфікованої медичної допомоги особам, що захворіли на COVID-19, які госпіталізовані до Київських міських клінічних лікарень № 4, 8 та 9», – написав Поворозник.

Він висловив сподівання, що Національна академія медичних наук України піде назустріч місту.

Нагадаємо, 23 березня Київ отримав ще 4 лабораторно підтверджені випадки коронавірусу. Таким чином, у столиці вже 28 хворих на коронавірус.

У Києві визначено 7 баз для госпіталізації осіб, які відповідають визначенню випадку COVID-19 (3 – для дорослих, 2 – для дітей, 2 – для вагітних): розгорнуто 385 ліжок. У структурі інфекційних відділень функціонує 69 боксів. Усі ці заклади забезпечені експрес-тестами на виявлення коронавірусу. Загалом місто придбало 9 тис. тестів. На сьогодні їх розповсюджено у столичні лікарні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: