Опубліковано проєкт нової програми діяльності Кабміну

Опубліковано проєкт нової програми діяльності Кабміну
Доопрацьовану Програму діяльності Кабінету міністрів Верховна Рада розгляне 18 червня

Новий документ містить завдання для кожного міністерства

Кабінет міністрів України оприлюднив доопрацьовану програму своєї діяльності. У новому проєкті розписані пріоритети та завдання для кожного міністерства.

Відповідний документ оприлюднено на урядовому порталі.

Уряд Дениса Шмигаля позиціонує так звану Програму 2.0 як реакцію на низку проблем, що стоять перед Україною, з урахуванням російської агресії, пандемії коронавірусу та глобальної економічної кризи. Кабінет міністрів вважає, що економічні шоки призведуть до падіння ВВП на 4-8% у 2020 році.

Доопрацьована програма включає короткострокові та довгострокові пріоритети діяльності Кабміну. Крім того, документ містить завдання для кожного окремо взятого міністерства.

На відміну від первинної версії, яка налічувала 10 сторінок, новий документ розширено до 85. Загалом документ передбачає подальшу євроінтеграцію, політику щодо окупованих територій, підтримку вітчизняного виробника та створення умов для бізнесу.

Зазначимо, раніше спікер Верховної ради Дмитро Разумков заявив, що доопрацьовану Програму діяльності Кабінету міністрів розглянуть 18 червня.

Документ вимагав доопрацювання після провалу першої версії, яку в Міністерстві фінансів назвали «рефератом»; як правило, схвалення програми Кабміну в сесійній залі Раді дає уряду річний імунітет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: