Парламент цього тижня візьметься за Вищу раду правосуддя

Парламент цього тижня візьметься за Вищу раду правосуддя
Компетенція Вищої ради правосуддя – контролювати діяльність суддів і притягати до відповідальності тих, хто виносить неправосудні рішення
Фото: Право

Разумков наголосив, що цього тижня нардепи розглядатимуть «важкі» законопроєкти про ВРП

Верховна Рада може розглянути законопроєкти про перезавантаження Вищої ради правосуддя на поточному пленарному тижні – 12-16 липня. Про це напередодні заявив спікер парламенту Дмитро Разумков, повідомляє Укрінформ.

«На цьому тижні будуть два важкі законопроєкти, пов'язані з ВРП, це №5068 і №5069. На них точно піде чимало нашого робочого часу», – сказав Разумков.

Раніше Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №5068 «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя і діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» 19 травня 2021 року.

Водночас законопроєкт №5069 «Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя» було прийнято Верховною Радою в першому читанні 20 травня.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) – це орган, покликаний обирати суддів в судову систему України на підставі конкурсного відбору.

Минулого тижня президент Володимир Зеленський наклав вето на закон про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів і подав свої пропозиції до документа.

29 червня Рада прийняла законопроєкт №3711-Д, який передбачає зміни до закону про судоустрій і статус суддів, згідно з яким планується перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів при вирішальній ролі міжнародних експертів.

Раніше «слуги» розповіли, що Рада розгляне на позачергових засіданнях. Зазначимо, Рада цього тижня планує два позачергові засідання – у вівторок та четвер. Однак спочатку «Слуга народу» проведе засідання фракції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: