Погроми на Банковій: суд відправив Ратушного під арешт

Погроми на Банковій: суд відправив Ратушного під арешт
Роман Ратушний у Печерському райсуді 29 березня
Фото: Стас Юрченко, Ґрати

Ратушного хотіли взяти на поруки двоє народних депутатів

Печерський райсуд Києва відправив під домашній арешт лідера ініціативи «Захистимо Протасів Яр» Романа Ратушного, підозрюваного в хуліганстві, вчиненому групою осіб, із застосуванням зброї біля Офісу президента 20 березня. Про це повідомляє видання «Ґрати».

Суд зобов'язав його здати паспорти і носити електронний браслет, а також приходити на виклики слідчого, прокурора, суду.

За словами Ратушного, в матеріалах справи зазначено, що на акції 20 березня він нібито «палив фаєр, чим представляв якусь загрозу». Підтверджується це показаннями поліцейських, які були присутні на акції. Ратушний стверджує, що на відео, представленому слідством, неможливо ідентифікувати людину.

Ратушного хотіли взяти на поруки двоє депутатів: Володимир Ар'єв (фракція «Європейська солідарність»), Ярослав Юрчишин («Голос»).

Нагадаємо, увечері 20 березня на вулиці Банковій провели акцію на підтримку Стерненка, якому того дня виповнилося 26 років. Мітингувальники розбили вікна Офісу президента, розписали стіни фарбою і закидали будівлю димовими шашками, підпалили двері.

У МВС заявили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події на Банковій. Поліція спершу почала кримінальне провадження за статтею «хуліганство із застосуванням зброї», а потім і за статтею «умисне знищення або пошкодження майна».

Підозри оголошені кільком особам, зокрема, лідеру руху «Гонор» Сергію Філімонову і його соратнику Олексію Білковському, ветерану Владиславу Гранецькому-Стафійчуку, відомому як Влад Сорд (Змій).

Київський активіст, голова громадської ініціативи «Захистимо Протасів Яр» Роман Ратушний вимагає від заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка та МВС спростувати та не поширювати інформацію про його участь у мітингу під Офісом президента 20 березня.

Київському активісту Роману Ратушному 25 березня вручили підозру через участь в акції під Офісом президента.

26 березня суд не зміг обрати Ратушному запобіжний захід.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: