Поліція Британії забрала на експертизу авто друга Скрипаля

Поліція Британії забрала на експертизу авто друга Скрипаля

3 березня Кессіді зустрів у лондонському аеропорту Хітроу дочку Сергія Скрипаля Юлію

Поліція Великої Британії розслідує справу про отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у місті Солсбері, вилучила для проведення криміналістичної експертизи автівку близького друга росіянина, Росса Кессіді.

Про це він сам розповів газеті The Telegraph, повідомляє «Медуза».

3 березня Кессіді зустрів у лондонському аеропорту Хітроу дочку Сергія Скрипаля Юлію, яка прилетіла з Москви, і відвіз на своєму пікапі в дім батька в Солсбері. На наступний день Скрипалі були виявлені у центрі міста без свідомості з ознаками сильного отруєння.

Раніше The Telegraph повідомляло, що речовина, якою отруїлися Скрипалі, могла бути ненавмисно привезено Юлією у багажі серед особистих речей.

19 березня Євросоюз оприлюднив офіційну заяву з вимогами до Росії у справі отруєння екс-шпигуна.

Раніше у Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку  отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новачок», яку розробляла Росія.

Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломати, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

23 російських дипломати поїдуть з країни 20 березня.

Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку.

19 березня до Великої Британії прибула група міжнародних експертів з хімічної зброї, щоб отримати зразки нервово-паралітичної речовини, якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: