Померла акторка з фільму «Тихий Дон» Еліна Бистрицька

Померла акторка з фільму «Тихий Дон» Еліна Бистрицька
Акторка театру і кіно Еліна Бистрицька

В останні роки актриса тяжко хворіла

Відома за роллю Аксіньї у фільмі «Тихий Дон» акторка театру і кіно Еліна Бистрицька, яка народилася у Києві, померла на 92-му році життя. Про це з посиланням на прес-службу російського Малого театру у Москві, де Бистрицька працювала з 1958 року, повідомляє ТАСС.

Як зазначається, в останні роки актриса тяжко хворіла.

«Передбачається, що прощання з Бистрицькою відбудеться у понеділок, 29 квітня, в нашому театрі», - додала директор театру.

Зазначимо, що Бистрицька навчалася в Ніжинському педагогічному інституті (філологічний факультет) та Київському інституті театрального мистецтва імені Карпенка-Карого. Грала на сцені Вільнюського драматичного театру. У кіно дебютувала 1950 року у фільмі «У мирні дні» (режисер Володимир Браун, кіностудія імені Олександра Довженка).

У кіно актриса дебютувала в ролі Олени Алексєєнко в картині «У мирні дні». Однак «найголовніша дорога в мистецтві», за визнанням Бистрицької, почалася після затвердження її на роль Аксіньї в кіноепопеї Сергія Герасимова «Тихий Дон» (1957-1958).

Після «Тихого Дону» Бистрицька знялася в інший значній кінострічці, що зміцнила її славу, - у «Добровольцях».

Нагадаємо, 9 квітня на 74 році життя помер актор театру та кіно, народний артист України Петро Бенюк. Він був старшим братом відомого актора Богдана Бенюка.

3 березня в Івано-Франківську помер народний артист України, актор Сергій Романюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: